Céljaink:

 • A kenu sport népszerűsítése
 • Szarvas város népszerűsítése
 • Aktív testmozgásra ösztönzés, az egészségfejlesztő testmozgás és az egészséges életmód népszerűsítése
 • Emberi kapcsolatok kiépítése, sportbarátságok kialakítása, elmélyítése
 • Versenyzési lehetőség biztosítása a Holt-Körösön
 • Verseny neve: XXI. SZARVASI KENUMARATON
 • Verseny szervezője: Cervinus Teátrum Művészeti Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
 • Időpontja: 2018. augusztus 4. szombat, 8:00 – 15:00
 • Helyszín: KAJAK-KENU CLUB SZARVAS
 • Táv: 21 km, ebből 1,1 km szárazföldi szakasz
 • Kategóriák: Amatőr 3 és 4, Profi 3 és 4, Családi 3 és 4, Cég-szervezet 4, Dragon 4
 • Nevezési díj: előzetes regisztrációval 2.500,- Ft / fő, helyszínen 3.000,- Ft / fő
 • Előzetes regisztráció: 2018. június 18-tól 2018. július 20-ig

Versenyszabályok (betartása minden induló számára kötelező!)

 

 1. A versenyen kizárólag saját felelősségére vehet részt minden Versenyző.
 2. Úszni tudással nem rendelkezők KÖTELEZŐEK mentőmellényről gondoskodni, és azt a verseny teljes ideje alatt viselni.
 3. A kenuról, és minden egyéb felszerelésről a Versenyzők gondoskodnak (kenubérlési lehetőség: Kajak – Kenu Club Szarvas. Tel.: 66/216-369, bővebb infó: https://szarvas-kajak.hu/).
 4. A verseny távja 21 kilométer, melyből 1,1 kilométer szárazföldi szakasz. A vízi és szárazföldi szakaszon is TILOS bármilyen motorikus eszköz használata a gyorsabb távmegtétel érdekében. A kenu önerőből való szállítása a verseny szerves részét képezi.
 5. A verseny során a Versenyzők élővízen is eveznek, ahol komp közlekedik. A Szervezők kérik a Versenyzőket, hogy legyenek tekintettel a komp működésére, és a lehetséges balesetek elkerülésére. A Szervezők a Mezőtúri Intézményellátó és Ingatlankezelő Közhasznú Nonprofit Kft-t a versenyről tájékoztatták, így a komp kezelői is figyelemmel lesznek a Versenyzőkre.
 6. A verseny során TILOS a környezet szennyezése. Tettenérés esetén a környezet rongálása jogi következményeket vonhat maga után (a verseny alatt rendőri és polgárőri jelenlét van).
 7. A verseny során TILOS bármelyik másik hajóegység szándékos hátráltatása.
 8. A versenyen TILOS alkoholos vagy kábítószeres befolyásoltság alatt elindulni. Tettenérés esetén a helyszínen tartózkodó rendőri egység szankcionálhatja a Versenyzőt.
 9. Bármilyen baleset esetén a Versenyzők a legközelebbi kiszállási lehetőséget vegyék igénybe, és értesítsék a Szervezőket! A verseny során három vízi, és egy szárazföldi egység felel a Versenyzők biztonságáért, valamint minden ki- és beszállási pontnál polgárőri jelenlét van.
 10. A verseny előtt minden Versenyzőnek kötelező az időjárási körülményeket felmérni, és annak megfelelően készülni. Az évszaknak megfelelő időjárás esetén naptej, baseballsapka legyen a Versenyzőknél. A verseny során a vízi mentőegységek, valamint a szárazföldi ellenőrzőpontok is tudnak folyadékutánpótlást biztosítani.
 11. A versenyen a nevezőktől a Szervezők nem jogosultak semmilyen személyes okmány bekérésére. A Családi kategóriában nevezők a FAIR PLAY-t szem előtt tartva, valamint a sport és sporttársak iránti tiszteletből törekedjenek a Szervezők által elvárt rokoni szálak számának betartására. Három fős kenuk esetén két fő, négy fős kenuk esetén három fő között legyen rokoni kapcsolat. Ennél kisebb számú kapcsolat esetén javasoljuk az Amatőr kategóriában való indulást.
 12. A Cég-szervezet kategóriában indulók törekedjenek olyan Versenyzőkkel indulni, akik valóban a szervezet alkalmazásában állnak, ezzel is biztosítva a jövőben a vándorserleg nívóját.
 13. A Dragon kategóriában indulók törekedjenek olyan Versenyzőkkel indulni, akik bármilyen sárkányhajós egyesület tagjai, versenyzői, ezzel is biztosítva a jövőben a vándorserleg nívóját.
 14. A verseny akkor számít befejezettnek, ha a hajóegység bármely tagja a verseny előtt átvett rajszámlapot a regisztrációs pontnál leadja. A leadás pillanatában mért idő számít a táv teljesítésének.
 15. A verseny előtt minden Versenyző megkapja a KENU-START csomagot, melyben ásványvíz, energiaszelet, étkezési jegy, kapcsolatkártya, valamint egy póló található. A Szervezők kizárólag akkor tudnak megfelelő méretű és darabszámú pólót biztosítani, amennyiben a Versenyző az előzetes regisztrációját megtette. A helyszínen nevezők esetén a Szervezők fenntartják a pólók elfogyásának lehetőségét.
 16. A verseny utáni étkezés a Kajak-Kenu Club Szarvas mellett található Ifjúsági Tábor szabadtéri menzáján történik.

 

Díjazás:

 • A versenyen minden induló emléklapot, és egy emléktárgyat kap.
 • Az 1-2-3. helyezettek éremdíjazásban részesülnek.
 • Az első helyezettek ajándékban részesülnek.
 • Külön díjazásban részesül a verseny legfiatalabb és legidősebb indulója.

 

 

Cervinus Teátrum Művészeti Nonprofit Kft.
5540 Szarvas, Kossuth tér 3.
Tel: (06-66) 311-464
E-mail: kenumaratonszarvas@gmail.com
Honlap: www.szarvasikenumaraton.hu